Uslovi i način prijavljivanja za trening iz KBT

 

Pravo upisa imaju

 1. Diplomirani/master psiholozi
 2. Specijalisti psihijatrije
 3. Ljekari na specijalizaciji iz psihijatrije
 4. Studenti studija psihologije (uslov: položen kurs iz psihopatologije)

Napomena: za učesnike koji žive izvan zemalja bivše Jugoslavije uslov za učešće u treningu je (1) da tečno govore naš jezik i (2) da tokom supervizijskog nivoa treninga imaju priliku da rade psihoterapiju sa klijentima koji govore naš ili engleski jezik zbog superviziranja psihoterapijskog rada od strane supervizora iz Centra za KBT.
Za one koji nisu u mogućnosti da obezbijede drugi uslov u zemlji u kojoj žive, kao i svim polaznicima supervizijskog nivoa treninga, omogućen je face-to-face i/ili online psihoterapijski rad sa klijentima u savjetovalištu za studente.

Trening se izvodi na dva načina

 1. klasičan način: face-to-face, u prostorijama Centra za KBT u Banja Luci
 2. distance learning: online preko Zoom-a

Učesnici mogu da biraju i tokom edukacije mijenjaju kako žele da učestvuju u treningu: prvi, drugi ili kombinovani način.
U vremenu kad je povećan broj psihologa koji odlaze na master ili doktorske studije u inostranstvo ili mijenjaju grad ili zemlju privremenog ili trajnog boravka, radi boljih prilika za zaposlenje ili drugih razloga, velika je prednost ako mogu nastaviti edukaciju online, jer nisu vezani mjestom boravka.
Utisake prethodnih generacija polaznika treninga Centra za KBT o online načinu rada možete pročitati na facebook stranici Centra za KBT.

Trajanje treninga

Kompletan trening iz KBT koji rezultira sertifikatom Centra za KBT, a kojim se potvrđuje da je polaznik zadovoljio trening standarde za primjenu kognitivno-bihejvioralne terapije, traje 4. godine.

Više informacija o cjelokupnom programu treninga možete preuzeti ovdje.

Program prve godine treninga sa temama, predavačima i datumima susreta možete preuzeti ovdje.

Cijena jedne godine treninga

 1. 2.040 KM (€1.040) za učesnike koji žive u zemaljama bivše Jugoslavije
 2. €1.792 za učesnike koji žive i rade izvan zemalja bivše Jugoslavije (ne odnosi se na privremeni boravak u inostranstvu radi školovanja)

U cijenu su uračunata sva predavanja, treninzi vještina, grupne supervizije, sati ličnog razvoja, polaganje svih ispita, izrada sertifikata, itd.

Način prijavljivanja

 1. Za učesnike koji žive u zemljama bivše Jugoslavije:
  • za uplate iz BiH uplatiti 180 KM na žiro-račun Centra za kognitivno-bihejvioralnu terapiju 5520001979038780 Addiko Bank (kao svrhu uplate navesti “Obrazovanje iz KBT”)
  • za uplate iz inostranstva uplatiti €160 (za instrukcije za uplatu pišite nam na centarzakbt@gmail.com)
 2. Za učesnike koji žive izvan zemalja bivše Jugoslavije: uplatiti €160 (za instrukcije za uplatu pišite nam na centarzakbt@gmail.com)

Nakon izvršene uplate, popunjenu prijavu dostaviti najkasnije do 19. septembra 2022. godine e-mailom na centarzakbt@gmail.com.

Izvršena uplata i rano prijavljivanje omogućavaju polazniku rezervisanje mjesta u treningu. 

Napomena: u slučaju odustajanja, novac uplaćen za prijavu se ne vraća; u slučaju otkazivanja treninga, novac uplaćen za prijavu biće vraćen.

Način plaćanja preostalog iznosa

Preostali iznos uplaćuje se:

 1. u jednom dijelu u oktobru (1860 KM / €880 za učesnika koji žive u zemljama bivše Jugoslavije, odnosno €1.632 za učesnike koji žive izvan zemalja bivše Jugoslavije)
 2. ili u četiri jednake rate (465 KM / €220 za učesnika koji žive u zemljama bivše Jugoslavije, odnosno €408 za učesnike koji žive izvan zemalja bivše Jugoslavije):
 • iznos prve rate uplaćuje se u oktobru 2022. godine
 • iznos druge rate uplaćuje se u decembru 2022. godine
 • iznos treće rate uplaćuje se u februaru 2023. godine
 • iznos četvrte rate uplaćuje se u aprilu 2023. godine

Napomena: u slučaju odustajanja, uplaćen novac se ne vraća; u slučaju otkazivanja treninga, uplaćen novac biće vraćen.

Mogućnost kreditiranja

Mikrokerditana organizacija “Mikrofin” obezbjeđuje brze kredite prema potrebi klijenata.

Utisci prethodnih generacija

Jedan dio utisaka prethodnih generacija polaznika treninga iz KBT možete pročitati na facebook stranici Centra za KBT, a drugi dio možete pročitati ovdje.